Home / 112 / Bureau Brabant besteedt aandacht aan autobranden Sint Willebrord

Bureau Brabant besteedt aandacht aan autobranden Sint Willebrord

Sint Willebrord – Het opsporingsprogramma ‘Bureau Brabant’ besteedt in haar uitzending volgende week aandacht aan twee incidenten met autobranden. Deze brandstichtingen vonden plaats in juli en augustus jl.. Kijkers worden om tips gevraagd.

Rozenkransstraat

De eerste keer branden in de nacht van 7 juli jl. twee auto’s geheel uit in de Rozenkransstraat. Omstreeks half vier wordt een toezichthouder van de gemeente Rucphen uit zijn slaap opgeschrikt en bemerkt hij dat zijn auto in brand staat. Het vuur slaat over naar de auto van zijn partner en ook deze auto raakt onherstelbaar beschadigd.

Dorpsstraat

In de nachtelijke uren van zondag 2 augustus jl. is het weer raak in de Dorpsstraat. Ditmaal is de auto van de partner van de burgemeester van Rucphen het lijdend voorwerp. Het vuur laat niets over van het voertuig. De burgemeester en haar partner zijn op het moment van de brand niet thuis. Beiden zijn vertrokken met de auto van de burgemeester. Echter, de auto die is uitgebrand wordt wel gebruikt door de burgemeester.

Mogelijk verband

De recherche heeft het vermoeden dat beide zaken met elkaar te maken hebben en de auto’s  mogelijk bewust zijn uitgekozen. Na de tweede brand is een groot onderzoek gestart om de daders op te sporen. Tot op dit moment is er nog niemand aangehouden voor deze branden.

Camerabeelden

Met behulp van de uitzending van ‘Bureau Brabant’ op maandag 26 oktober a.s. hoopt de recherche tips binnen te krijgen van burgers over de dader(s). Op camerabeelden is te zien hoe een man in de buurt van de geparkeerde auto bij het huis van de burgemeester rondscharrelt. Het gaat om een blanke of licht getinte slanke man met kort haar met een donker petje op.

Opnames en uitzendingen

Vandaag worden in Sint Willebrord opnames gemaakt voor de uitzending op maandag 26 oktober. De eerste uitzending is om 18.15 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald tot dinsdag 27 oktober om 17.15 uur. Deze zaken zijn ook te zien bij Opsporing Verzocht op dinsdag 27 oktober a.s.

Tips melden

Kunt u ons meer vertellen over deze branden of heeft u iets verdachts gezien tijdens de branden? Deel uw informatie met ons via 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *