Home / Algemeen nieuws / Continuïteit van Voedselbank voor inwoners belangrijk

Continuïteit van Voedselbank voor inwoners belangrijk

De Voedselbank kijkt vooruit. In gesprekken met sponsoren ontstaan vele nieuwe mogelijkheden. Ook een nieuw pand belooft veel goeds. Daar waar de Voedselbank tekort komt, komt de steun van de gemeenten als geroepen.

Zelfstandigheid als doel

De gemeenten Etten-Leur en Zundert zien een ontwikkeling bij de Voedselbank die vertrouwen schept in een solide basis voor de toekomst. Met de ingebruikname van een nieuw (goedkoper) pand, werving van meerdere sponsoren en ander vervoer zijn er veel positieve stappen gezet. Namens de drie gemeenten (Etten-Leur, Zundert, Rucphen) zegt wethouder J.P. Schouw (Gemeente Etten-Leur): “We hechten waarde aan wat de Voedselbank betekent voor mensen die de steun kunnen gebruiken. Met een kleine bijdrage krijgt de Voedselbank de kans de ontwikkeling door te zetten. De doelstelling is wel dat zij zelfstandig gaan opereren.”

Gesprek

De drie gemeenten hebben een gesprek gevoerd met de Voedselbank over de recente onrust in de organisatie en de toekomstvisie. Uit dit gesprek is bij de gemeenten Etten-Leur en Zundert voldoende draagvlak voortgekomen om tot het besluit van tijdelijke steun te komen. De Voedselbank krijgt zo de kans de blik vooruit te richten.

Rucphen

Hoewel ook de gemeente Rucphen de Voedselbank een warm hart toedraagt, wacht deze gemeente eerst een goed onderbouwd plan van aanpak van de Voedselbank af. Op basis van dat plan – dat inzicht moet geven in de toekomstplannen – kan de gemeente groen licht geven voor een bijdrage.

Steun op diverse fronten

De gemeenten scharen zich unaniem achter de doelstelling van de Voedselbank. Jan Aarts (wethouder Gemeente Zundert): “Ondanks de voorzieningen als bijzondere bijstand en het minimabeleid zijn er nog steeds gezinnen waarin kinderen niet het gewenste voedsel krijgen om gezond op te groeien. Om die reden is het van belang om als gemeente een bijdrage te verlenen aan de Voedselbank.”  De wijze waarop dit uitgedragen wordt varieert per gemeente. Denk aan een bijdrage in de huur, een bijdrage in voedselpakketten voor de statushouders, of een schenking. Allemaal wel met de voorwaarde dat de Voedselbank met een gedegen plan van aanpak komt waarmee de zelfredzaamheid geborgd gaat worden. De deadline voor dit plan is op juni gesteld. Dan volgt een afbouw van de gemeentelijke hulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *