Home / Algemeen nieuws / Plastic-inzameling aan huis gestart

Plastic-inzameling aan huis gestart

U kunt volle inzamelzakken met plastic verpakkingsmateriaal en drankenkartons nu om de week buiten zetten op de ophaaldag.

Vorige week hebben wij de eerste zakken met plastic verpakkingsmateriaal en drankenkartons ingezameld in de gehele gemeente. Als inwoner van onze gemeente heeft u hierover een brief ontvangen. Bij deze brief heeft u een rol inzamelzakken ontvangen. Heeft u geen brief en/of inzamelzakken ontvangen? Laat dit dan weten viagemeente@rucphen.nl of t. 0165-349500! Dan zorgen wij dat u alsnog de informatie en een rol inzamelzakken ontvangt.

Drankenkartons mogen bij het plastic verpakkingsmateriaal

Ondanks dat op de door u ontvangen inzamelzakken vermeld staat dat drankenkartons niet ingezameld mogen worden, is dit wél mogelijk. De inzamelzakken zijn gebruikt bij de pilot in Zegge en toen was dit nog niet mogelijk. Wanneer uw inzamelzakken op zijn, ontvangt u inzamelzakken waarop duidelijk staat vermeld dat u zowel plastic verpakkingsmateriaal en drankenkartons mag inzamelen.

Drankenkartons zorgen voor verzwaring van de inzamelzak

Natuurlijk willen we voorkomen dat de inzamelzakken wegwaaien. Gelukkig is dit geen probleem meer nu ook drankenkartons in de inzamelzakken mogen. U kunt de inzamelzakken ook aan elkaar knopen. Ervaring uit de proef in Zegge en uit ervaring bij andere omliggende gemeenten leert dat met voornoemde maatregelen de inzamelzakken niet wegwaaien.

Zijn uw inzamelzakken op?

Wanneer uw inzamelzakken op zijn, kunt u op diverse locaties in onze gemeente gratis nieuwe halen. Dezeafhaallocaties zijn eerder bekend gemaakt. Wanneer er wizjigingen zijn, maken wij dit uiteraard kenbaar.

Volle inzamelzakken halen we huis aan huis op

Nu de huis aan huis inzameling gestart is, worden de oranje inzamelcontainers in de gehele gemeente verwijderd. U kunt uw volle inzamelzakken om de week buiten zetten op de ophaaldag.

Wegbrengen naar milieustraat blijft mogelijk

De oranje inzamelcontainer op de milieustraat blijft gehandhaafd. Daar kunt u volle inzamelzakken altijd gratis aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *