Home / 112 / Vijf mannen aangehouden op verdenking van oplichting

Vijf mannen aangehouden op verdenking van oplichting

De recherche van politiedistrict Alphen – Gouda heeft in de maand februari vijf mannen aangehouden op verdenking van oplichting van een 33-jarige man uit Stolwijk. De politie was een onderzoek gestart na een aangifte in oktober 2015.

De Stolwijker, met een verstandelijk beperking, werd benaderd om tegen vergoeding bedrijven op zijn naam te zetten. Het betrof een autobedrijf en een handelsbedrijf. De aangehouden mannen schaften  via deze bedrijven goederen aan, maar de leveranciers werden hiervoor nooit betaald. De Stolwijker werd hierop voor een aanzienlijk bedrag geconfronteerd met schuldeisers. Een vergoeding voor het op naam zetten van deze bedrijven heeft de Stolwijker niet ontvangen.

Dinsdag 2 februari heeft de recherche in vier woningen in Schiedam, Zoetermeer, Etten-Leur en Sint Willebrord en in een bedrijfspand in Zoeterwoude doorzoekingen verricht en vier mannen van 62, 54, 52 en 53 jaar aangehouden. De politie heeft onder meer administratie en gereedschap in beslag genomen voor verder onderzoek. Later in de maand werd nog een 56-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, in Rotterdam aangehouden. Drie andere mannen werden als verdachte gehoord. De politie doet nog verder onderzoek.

Bron : Politie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *