Home / 112 / Groot XTC laboratorium gevonden in Sint Willebrord

Groot XTC laboratorium gevonden in Sint Willebrord

Achter een woning aan de Kaaistraat heeft de politie tijdens een integrale controle van gemeente, Landelijke eenheid en regiopolitie in een schuur tussen woonhuizen een groot XTC-lab aangetroffen. Het laboratorium zou opgezet zijn voor grootschalige productie. In het laboratorium werd mdma olie omgezet in poeder, de poeder werd dan elders weer tot pillen verwerkt. Bij deze manier van werken word er gebruik gemaakt van vrieskisten. Een ruimte in het laboratorium  staat dan ook vol met vrieskisten Ook staat er in het laboratorium honderden liters chemicaliën in vaten, zoals aceton en zoutzuur.  Dit zijn voornamelijk bijtende stoffen die geen explosie gevaar opleverde. Het lab wordt nader onderzocht en geïnventariseerd en met assistentie van de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen ontmanteld en vernietigd. Er is een  69-jarige man uit Sint-Willebrord aangehouden. Volgens omstanders zou dit de eigenaar van het pand zijn, die in een woning aan de Hazelaarstraat zou zijn aangehouden. Dit kon de politie nog niet bevestigen.

Gevaar

Een drugslab midden in een woonwijk brengt ernstige gevaren met zich mee. Denk daarbij vooral aan ontploffingsgevaar en de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. De producenten van (synthetische) drugs maken zich schuldig aan het overtreden van de opiumwetgeving en verdienen grof geld. Het eventueel gedumpte afval vervuilt de natuur en treft de portemonnee van de grondeigenaar en de belastingbetaler.

Aanpak

Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van de gemeente Rucphen over het aantreffen van het drugslaboratorium:

“De politie heeft vanmorgen heel kordaat gereageerd.  We zijn blij met deze krachtige aanpak. Zo werken we samen met politie en andere partners aan een veilige gemeente voor onze inwoners”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *