Home / Algemeen nieuws / Kinderen ontbijten met burgemeester

Kinderen ontbijten met burgemeester

Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr  geeft het goede voorbeeld tijdens Het Nationaal Schoolontbijt. Zij zal samen met wethouder Martien de Bruijn op donderdag 12 november 2015, in de burgerzaal van het gemeentehuis,  gelegen aan de Binnentuin 1 te Rucphen, gezamenlijk ontbijten met 24 leerlingen van de Willibrordusschool te St. Willebrord.
Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarin ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.600 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats.

 

Doel

Het doel van het Nationale Schoolontbijt is dat kinderen zelf het belang van een goed ontbijt ontdekken. Tevens leren ze over hun eigen ontbijtgedrag. Veel kinderen slaan ’s ochtends nog steeds hun ontbijt over, blijkt uit verschillende onderzoeken. Terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start is.

 

Samen ontbijten

In Rucphen nodigt burgemeester Marjolein van der Meer Mohr 24 schoolkinderen uit voor een gezamenlijk ontbijt in de raadzaal van het gemeentehuis. In totaal wordt in meer dan 200 andere Nederlandse gemeenten gezamenlijk ontbeten.Tijdens het ontbijt maken de leerlingen kennis met de burgemeester en geven samen het goede voorbeeld.

 

LINDA.foundation

Het Nationaal Schoolontbijt kiest elk jaar een of meerdere goede doelen. Doelen die kinderen een kans geven. In 2015 is het goede doel de LINDA.Foundation. De LINDA.foundation is in juli 2013 opgericht door Linda de Mol. Het fonds is bestemd voor (alleenstaande) ouders met kinderen die in financiële nood verkeren. Door deel te nemen aan het Nationaal Schoolontbijt, betaalt de burgemeester voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen via een donatie de LINDA.foundation.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *