Home / Algemeen nieuws / Nieuwe buurtpreventieborden onthuld in Zegge

Nieuwe buurtpreventieborden onthuld in Zegge

Maandag 25 januari 2016 presenteerde burgemeester Van der Meer Mohr nieuwe borden voor Whatsapp-buurtpreventie in Zegge. Het kerkdorp heeft hiermee een primeur in handen.

 

Zegge is het eerste dorp van de vijf kerndorpen waar de borden worden geplaatst. De komende maanden vervangt de gemeente alle buurtpreventieborden. Eerst zijn de borden in de kern Rucphen en het industrieterrein de Nijverhei aan de beurt, daarna volgen de overige drie kernen.

Buurtpreventie met What’s App

“Onze gemeente was al wel voorzien van buurtpreventieborden, maar met de komst van de whatsapp alert groepen konden we niet om nieuwe borden heen”, aldus burgemeester Van der Meer Mohr. “We staan met zijn allen voor een veilige en leefbare samenleving en daar dragen zowel de buurtpreventie als de whatsapp-alert groepen ongetwijfeld een flinke steen aan bij.”

Officiële start buurtpreventie Zegge

De burgemeester greep tevens het moment aan om de buurtpreventisten van Zegge eens in het zonnetje te zetten. Vanaf het moment dat zij in het kerkdorp Zegge met buurtpreventie zijn begonnen is er nog geen officieel Kick-Off moment geweest.

“Uiteraard mag dit niet de bedoeling zijn, want buurtpreventisten zijn allemaal vrijwilligers die met een hart voor de samenleving zich inzetten om diezelfde samenleving veilig en leefbaar te houden. Als gemeente en politie zijn we trots op onze buurtpreventisten en we hopen dat het aantal in de loop der jaren alleen maar toe zal nemen en dat zij met dezelfde gedrevenheid hun goede taak voort zullen blijven zetten. Immers, als overheid kunnen we het niet alleen en hebben we onze burgers hard nodig.” Aldus burgemeester Van der Meer Mohr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *