Home / Algemeen nieuws / Wethouder Laura Matthijssen-de Jong geeft Startsein voor 10e Editie OPSCHOONDAG RUCPHEN

Wethouder Laura Matthijssen-de Jong geeft Startsein voor 10e Editie OPSCHOONDAG RUCPHEN

Op vrijdag 18 maart gaf wethouder Laura Matthijssen-de Jong, samen met de acteurs Bob en Stinkie, het startsein van de OPSCHOONDAG

Deelnemende scholen

Dit jaar geven de basisscholen Mariadonk in Zegge, Het Palet, de St. Martinusschool en het Munnikenheide College in Rucphen, St. Martinusschool in Schijf en De Vinkenbos in Sprundel uitvoering aan deze Opschoonactie. Om 10 uur tijdens de start in Rucphen ondertekende het Munnikenheide College en de wethouder het jaarlijkse Convenant.

Opruimen

Op de locaties Zegge, Rucphen, Schijf en Sprundel gingen een 450 leerlingen, leerkrachten en ouders de straat op om de wijk rond hun school op te ruimen. De brugklassers van het Munnikenheide College in Rucphen ruimen het buitengebied op. Tevens worden in het kader van maatschappelijke stage studenten ingezet om leerlingen van de basisscholen te helpen begeleiden bij het opruimen.

Fototentoonstelling

Ter voorbereiding van de Opschoondag heeft de gemeente Rucphen voor de basisscholen een scholenproject beschikbaar gesteld. Elke school maakt foto’s (met een fototeam) voor een fotocollage van hun school. Hiermee roepen de kinderen alle mensen in de gemeente Rucphen op om zwerfvuil op te ruimen! Een selectie hiervan wordt 25 maart tot 15 april 2016 tentoongesteld in de hal van het gemeentehuis in Rucphen.

 

Sponsors

Dirk van den Broek, Supermarkt Plus Manniën en afvalinzamelaar Van Gansewinkel onderschrijven de zwerfvuilactie. Zij hebben middelen beschikbaar gesteld om de actie te ondersteunen, zoals het beschikbaar stellen van inzamelmaterialen, fruit en koeken voor de deelnemers. Stichting Nederland Schoon stelt inzamelmateriaal, de drie Ronald MacDonald Opruimshows en de zwerfafvalbattle beschikbaar.

Waarom een Opschoondag

De gemeente Rucphen wil het zwerfvuilprobleem onder de aandacht brengen bij de burgers en hen wijzen op hun verantwoordelijkheid voor een schone leefomgeving aan de hand van jaarlijkse Opschoonacties. Daarom sluit de gemeente aan bij de landelijke Opschoondag die elk jaar in maart plaatsvindt. De gemeentelijke actie maakt leerlingen van de deelnemende scholen bewust van het zwerfvuilprobleem en hun eigen verantwoordelijkheid voor en bijdrage aan een schone leefomgeving.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *