Home / Algemeen nieuws / Verkeers- en veiligheidsmaatregelen Koninklijk bezoek

Verkeers- en veiligheidsmaatregelen Koninklijk bezoek

Op dinsdag 16 februari as. brengen Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima een streekbezoek aan West-Brabant. Ze doen tijdens dit streekbezoek ook Sprundel aan. Als gemeente zijn we uiteraard zeer verheugd met dit bijzondere bezoek.

Programma
Het Koninklijk Paar brengt in Sprundel een bezoek aan het kerkgebouw waarin dorpshuis
De Trapkes en de St. Janskapel zijn gevestigd. Zij krijgen een rondleiding door het gebouw  en nemen vervolgens deel aan een rondetafelgesprek.
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima zullen per bus arriveren. Bij aankomst in Sprundel is er een kort publieksmoment. Het Koninklijk Echtpaar wordt onder meer verwelkomd door kinderen van basisschool Vinkenbos.

Verkeers- en veiligheidsmaatregelen
Om het bezoek in goede banen te leiden nemen we als gemeente een aantal verkeers- en veiligheidsmaatregelen. We verwachten namelijk een grote toestroom aan bezoekers uit de gemeente en uit de regio. Met name de inwoners van Sprundel vragen we om hun medewerking en begrip.

Verkeersmaatregelen op een rij
Onderstaand zetten we de meest belangrijke verkeersmaatregelen voor u op een rij:

  • Het Koninklijk Paar arriveert per bus om 13.25 uur bij het kerkgebouw aan de Hertogstraat. De aanrijdroute van de bus is via de Vosdonkseweg, Noorderstraat, Vorenseindseweg, Hertog Janlaan en Hertogstraat.
  • Het Koninklijk Paar neemt om 14.35 uur afscheid. Zij verlaten Sprundel via Hertogstraat, St. Janstraat, Schuurkerkstraat, Luienhoeksestraat naar de Vosdonkseweg.
  • Voor zowel de aanrijd- als vertrekroute geldt tussen 09.00 uur ’s morgens en 18.00 uur ’s avonds een parkeerverbod.
  • Auto’s die tijdens het parkeerverbod blijven staan, moeten wij vanwege de veiligheid en doorgang laten wegslepen.
  • Inwoners mogen wel op eigen terrein parkeren. Als dat niet mogelijk is, vragen we inwoners in de omliggende straten te parkeren.
  • Kort vóór aankomst van het Koninklijk Echtpaar zijn de Vosdonkseweg, Noorderstraat, Vorenseindseweg, Hertog Janlaan en Hertogstraat afgesloten voor verkeer.
  • Kort vóór vertrek van het Koninklijk Echtpaar sluiten wij de Hertogstraat, St. Janstraat, Schuurkerkstraat, Luienhoeksestraat en de Vosdonkseweg af.
  • Voor een aantal genodigden zal een aantal parkeerplaatsen gereserveerd worden.

Inwoners aan aanrijd- en vertrekroute krijgen een brief
Inwoners van Sprundel die langs de route wonen bij aankomst en vertrek, ontvangen binnenkort een brief. Daarin staat alle informatie  duidelijk op een rij.

Ook ondernemers informeren we persoonlijk
Het Koninklijk Bezoek kan mogelijk ook gevolgen hebben voor de dienstverlening van de ondernemers in het centrum van Sprundel. Ook deze ondernemers ontvangen een brief met daarin een overzicht van alle maatregelen rondom het bezoek van het Koninklijk Echtpaar.

Veel bezoekers verwacht
We verwachten veel bezoekers uit de regio die ook het Koninklijk Echtpaar welkom willen heten.
Dat betekent een flinke stroom aan bezoekers richting Sprundel. Bezoekers van buiten Sprundel kunnen hun auto parkeren op de speciaal daarvoor gereserveerde parkeerplaatsen buiten het centrum van Sprundel. Deze parkeerplaatsen worden op 16 februari via bebording aangegeven.
Ook zijn die dag verkeersbegeleiders aanwezig om het verkeer de parkeerplaatsen te wijzen.

Advies: Kom te voet of met de fiets
Inwoners die in Sprundel of in de buurt van Sprundel wonen, vragen we vooral te voet of met de fiets te komen. U kunt uw fiets plaatsen op het Neerhofplein op het middenterrein van het Neerhofplein tussen de paaltjes. Dit is een bewaakte fietsenstalling.

Nadere informatie volgt
Houd de website www.rucphen.nl in de gaten voor meer informatie over dit heuglijke bezoek.

Vragen?  Laat het ons weten!
Heeft u specifieke vragen over het Koninklijk Bezoek? Neem dan contact op met de medewerkers van team Communicatie via het telefoonnummer 0165-34993.

koon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *